Ambachtshoeve

Lancering Ambachtshoeve

Ontdek jouw vakmanschap bij de Ambachtshoeve

Oude ambachten zijn weer helemaal hip. Waarom? Omdat veel boeren vroeger namelijk al zelfvoorzienend en circulair leefden. Op 21 september 2019 vond de lancering van de Ambachtshoeve plaats op Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Een plek waar jong en oud hun eigen vakmanschap kunnen ontdekken.

Zelfvoorzienend en circulair met boeren ambachten

Bij die zelfvoorzienendheid en circulaire leefwijze speelden de (boeren)ambachten een cruciale rol. Zoals hout bewerken, wol spinnen, kaas maken, brood bakken, potten bakken en eigen groente en bloemen telen. Alles dichtbij huis, voor eigen gebruik. Met het project Ambachtshoeve willen de Stichting Behoud Oude Werktuigen en de Stichting Oogstfeest Kromme Rijnstreek de (boeren)ambachten juist in deze tijd weer onder de aandacht te brengen. En vooral om mensen de ambachten te laten ontdekken, te leren en ontwikkelen en er zelf actief mee aan de slag te gaan. Mensen willen duurzamer, energiezuiniger en vooral klimaatneutraal leven. Daarbij kunnen eeuwenoude ambachten helpen. De Ambachtshoeve helpt jong en oud hun ambachten en vakmanschap te ontdekken en ontwikkelen.

Meld je aan en ontdek jouw vakmanschap!

Vanuit de Ambachtshoeve worden cursussen, workshops, lezingen en andere activiteiten aangeboden om meer te leren of aan de slag te gaan met ambachten. Iedereen kan hier aan mee doen. Zo wil de Ambachtshoeve dat de kennis over ambachten en vooral het uitoefenen van ambachten juist in deze tijd wordt gedeeld. Ervaren vrijwilligers die al bedreven zijn in heel uiteenlopende ambachten kunnen ook jou helpen om een ambacht uit te oefenen en zo jouw vakmanschap te ontdekken en vergroten. Meer weten over de Ambachtshoeve, aan de slag met een ambacht of eerst eens meer hierover horen? Meld je dan op www.ambachtshoeve.nu of per mail: contact@ambachtshoeve.nu.

Meer over LEADER

De Ambachtshoeve is een LEADER project dat mede mogelijk is gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de provincie Utrecht.

© Copyright - LEADER Utrecht Oost