Expeditie LEADER naar Dagbeleving Willemshoeve in Soest 8 november 2024

Vanuit LEADER Utrecht-Oost organiseren we excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. We doen dit onder de naam ‘Expeditie LEADER’. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen!

Op vrijdagmiddag 8 november gaan we op Expeditie naar het project Dagbeleving Willemshoeve in Soest.

Mede dankzij de financiële steun van LEADER is op deze locatie een bijzondere combinatie ontstaan van dagbesteding voor mensen met dementie, op de plek waar ook een Herenboerderij is gerealiseerd (een kleinschalig gemengd agrarisch bedrijf, waarvan burgers samen eigenaar zijn) en diverse landschapselementen zijn aangelegd. Het coöperatieve boerenbedrijf, de natuurlijke omgeving én een bijzondere beleving voor mensen met dementie vullen elkaar prachtig aan.

Over de Willemshoeve:

Naast de productie van voedsel, wordt op deze kenmerkende boerderij met de rode luiken nabij Paleis Soestdijk nu ook ruimte geboden aan dagopvang voor mensen met dementie, én aan hun familie en hun professionele welzijnscoaches. De uniciteit van het project ligt niet alleen in de plek of de activiteiten, maar in de ontmoetingsfuncties die de samenwerking tussen deze partijen op deze plek weten te scheppen. Vandaar het motto ‘Samen van Waarde’. De Willemshoeve vormt zo een thuisbasis voor mensen met dementie waar zij meedoen met vrijwilligers en een sociale binding behouden.

Op de Willemshoeve zijn ook diverse landschapselementen gerealiseerd, waaronder een natuurlijke poel en kruidenrijk grasland. Met ondersteuning van LEADER zijn ook diverse educatieve- en scholingsactiviteiten opgezet: enerzijds gericht op natuurinclusieve landbouw en daarnaast ook op ‘Welzijn bij dementie’. Lees hier meer over het project.

Expeditie op 8 november:

De Expeditie naar dit project is op vrijdagmiddag 8 november bij de Willemshoeve in Soest. Aanvang: 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur). 
Tijdens de excursie zijn direct betrokkenen van de Dagbeleving, de Herenboerderij en het Landgoed Willemshoeve aanwezig, dus je krijgt over alle facetten van deze veelzijdige locatie te horen en te zien!

Programma:

Vanaf 15.45 uur: Inloop op de locatie
16.00 uur: Start Expeditie:
* Welkom en beknopte uitleg over LEADER
* Rondleiding en uitleg over het project. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de initiatiefnemers van dit project.
Circa 17.30 uur Afsluiting Expeditie LEADER en gelegenheid om na te praten.

Aanmelden:

Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de LEADER-coördinator. Na aanmelding krijg je meer informatie over adres, route en parkeren.

© Copyright - LEADER Utrecht Oost