Geslaagd O-gen Open Café over crowdfunding

Op 20 juni 2019 vond bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden het O-gen Open Café over Crowdfunding plaats. De deelnemers kwamen deze avond niet alleen veel te weten over crowdfunding, maar ook over andere vormen van financiering die geschikt zijn voor het realiseren van ideeën. ‘Nu weet ik wat crowdfunding is’, was een mooie uitspraak van een van de deelnemers. O-gen organiseerde de avond samen met LEADER Utrecht Oost.

Past crowdfunding bij ieder project?

Na het welkomstwoord van O-gen projectleider Rob van Arkel volgde de presentatie van Walter van Kaam en Marjon Staal over crowdfunding. Zij namen de deelnemers mee in het hoe en wat rond crowdfunding. Hoeveel gaat er eigenlijk in om? Waar moet je precies op letten? En is crowdfunding wel de meest geschikte aanpak? Bekijk hier hun presentatie en download de E-reader.

Hierna inspireerde ondernemer Rinke van ’t Holt de deelnemers over zijn bedrijf Het Lokaal. In de beginfase van Het Lokaal won Van ’t Holt advies in bij O-gen. Het Lokaal in Amersfoort is een podium voor streekproducten dat als doel heeft om de voedselketen te verkorten. Het grootste deel van de producten is lokaal of zelfs in Het Lokaal gemaakt.

Interactie en pitches

Tijdens de vijf pitches kwamen ideeën voorbij over zorgboerderijen, het inrichten ruimtes op basis van de uitgangspunten van permacultuur, de aankoop van grond voor akkerbouw en grondverbetering en de ontwikkeling van een groentetuin voor het lokaal telen en afzetten van voedsel. De pitchers kregen meteen bruikbaar advies van Walter van Kaam en Marjon Staal. Ook Jan Willem Zwang van platform Greencrowd gaf tips en adviezen. Zijn bedrijf Greencrowd houdt zich bezig met het investeren in en financieren van duurzame energie projecten.

Informatiemarkt financiering

Tijdens de informatiemarkt na afloop konden de deelnemers met al hun vragen terecht bij Walter van Kaam en Marjon Staal, maar ook bij aanwezigen van LEADER Utrecht Oost, het O-gen Fonds, de Rabobank en Greencrowd.