Cultureel erfgoed boerenambacht

Cultureel erfgoed boerenambacht

Het boerenambacht is cultureel erfgoed. Daarom richt de Stichting Behoud Oude Werktuigen (BOW) in Woudenberg het Lerend netwerk Het Boerenambacht op. Ouderen die de landbouwambachten nog meester zijn, brengen hun kennis over op jongere geïnteresseerden. Voor deze groep jongeren komt er een opleidingsprogramma.

De Stichting Behoud Oude Werktuigen houdt het boerenbestaan in en rond de Gelderse Vallei van vóór 1960 levend. BOW beheert en restaureert oude voer- en werktuigen en geeft daar demonstraties mee. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten zoals de ploegwedstrijd en de oogstdag.

Draag kennis over boerenambacht over

Mede dankzij de subsidie van LEADER weten de vrijwilligers van Stichting BOW de kennis over het uitoefenen van het oude boerenambacht met het gebruik van oude voer- en werktuigen te behouden en voort te laten leven. Het brengt de cultuurhistorie van het boerenambacht onder de aandacht. En betrekt mensen bij de geschiedenis en het heden van landbouw en voedselproductie. LEADER vindt het een mooi project, dat de historie van het platteland – ook in de stad – levend houdt.

Meer weten over het Lerend Netwerk Boerenambachten? Kijk dan op www.ambachtshoeve.nu.
Je kunt ook de uitzending van De Keuken van Utrecht met een item over het Netwerk Boerenambachten terug kijken.