Terugblik online LEADER Café Tiny Houses

Op 23 april 2020 organiseerden we, samen met LEADER Weidse Veenweiden, de eerste online-versie van het LEADER-café. Noodgedwongen vanwege de coronamaatregelen maar het was een drukbezochte en zeer geslaagde bijeenkomst!

Centrale vraag deze keer: wat kunnen Tiny Houses en Tiny Villages betekenen voor het Utrechtse platteland? Ruim zestig mensen hadden zich aangemeld: initiatiefnemers op zoek naar een plek, mensen die een plek hebben, gemeenten, provincie, onze eigen aanjagers en andere geïnteresseerden.

Duidelijk werd dat deze ontwikkeling ook erg leeft in Utrecht en dat druk wordt gezocht naar mogelijkheden om tiny houses en tiny villages te realiseren en om daar win-win-situaties mee te creëren.

Meer over de sprekers van deze bijeenkomst:
* Marjolein Jonker. Zij woont in een Tiny House en is actief voor Tiny House Nederland. Daarnaast ondersteunt als zelfstandige, Marjolein in het klein, ook diverse initiatieven
* Daan Groot van Natuurverdubbelaars. Reden om Daan Groot te vragen was zijn artikel in Trouw vorig najaar dat prikkelde. Daan Groot vertelt over het
inmiddels ontwikkelde Testlab Bos en Stad.

We hebben een mooie terugblik op het online-café gemaakt met links en meer info, download hem via deze link!