Eerste locatie Voedselbosje bekend

CBS Coolsma in Driebergen krijgt komend schooljaar een Voedselbosje. De school is de eerste die in het kader van het Leader Voedselbosjes project met IVN een overeenkomst tekende.

Directeur Margreet Zwart geeft aan dat voedseleducatie een belangrijk speerpunt is op de school. En de gezonde producten die een Voedselbosje oplevert passen bij de aandacht voor gezond eten.  Maar ook ziet Zwart het Voedselbosje als een stap op weg naar een groen schoolplein. Nu bestaat het plein nog grotendeels uit tegels.

Op naar 20 locaties
IVN gaat in Utrecht Oost op 20 locaties Voedselbosjes realiseren. Zij wil daarmee bijdragen aan het dichter bij elkaar brengen van productie en consumptie. Kijk hier voor meer info over het LEADER-project.
Dit najaar hoopt IVN minstens op 8 locaties van start te gaan. Er lopen gesprekken in o.a. Leusden, Zeist, Utrecht en Utrechtse Heuvelrug. Met geïnteresseerde locaties worden in nauw overleg met lokale partners als NME centra eerst de mogelijkheden verkend.  Zodra eea in een overeenkomst is vastgelegd wordt er op locatie gestart met het traject rond educatie en aanleg.

Ook interesse?
Heb je als locatie (basisschool, BSO) ook interesse in een Voedselbosje laat het IVN weten. Er is nog plek voor nieuwe locaties. Kijk op www.ivn.nl/voedselbosjes voor meer info of mail naar m.veekamp@ivn.nl

Foto bij dit bericht: opening van een reeds aangelegd voedselbosje in Woudenberg