12 juni: Expeditie LEADER naar Waterfort in Schalkwijk

Vanuit LEADER Utrecht-Oost organiseren we excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. We doen dit onder de naam ‘Expeditie LEADER’. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen!

Op maandagavond 12 juni zijn we op Expeditie geweest naar het project Waterfort Lunet aan de Snel in Schalkwijk. Op dit prachtige fort is een educatief centrum over het thema “water” gerealiseerd. Met de subsidie van LEADER zijn educatieve elementen ontwikkeld voor een lesprogramma voor scholen. Initiatiefnemer Wim Uijttewaal vertelde enthousiast over de opzet van het educatieprogramma: er wordt uitgelegd wat de kracht van water in al haar aspecten is. Bijvoorbeeld: water en landbouw, water in de polder, water in huis, water en natuurkunde, water en voedsel en water en duurzaamheid.

In het fort is een educatieve expositie- en praktijkruimte gemaakt. Op het buitenterrein van het fort bevindt zich de speeltuin waar volop met water kan worden geëxperimenteerd. Vanuit het educatieve programma Waterfort kunnen leerlingen ook mee op excursie langs waterwerken in de directe omgeving.

Naast de uitleg over het project, genoten we ook van de prachtige locatie en het mooie uitzicht vanaf het fort.

 

© Copyright - LEADER Utrecht Oost