Online Meedenk en Informatie Café op 14 oktober

Ondersteuning van initiatieven vóór en dóór inwoners in provincie Utrecht

LEADER Utrecht-Oost, LEADER Weidse Veenweiden en “Leefbaarheid Kleine Kernen” organiseren op donderdagavond 14 oktober 2021 om 20.00 uur een online informatie- en meedenkcafé waarin we uitleg geven over subsidie- en ondersteuningsmogelijkheden voor ‘initiatieven van onderaf’, ofwel: initiatieven vóór en dóór inwoners van het platteland in de provincie Utrecht.

Naast het Europese programma LEADER in Oost-Utrecht en Weidse Veenweiden (West Utrecht), is er vanuit de provinciale subsidieregeling “Leefbaarheid Kleine Kernen” subsidie beschikbaar voor initiatieven in de dorpen op het platteland.
Verder heeft waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een subsidieregeling voor “Blauwe Bewonersinitiatieven” en zijn er ook bij waterschap Vallei en Veluwe en waterschap Amstel, Gooi en Vecht diverse subsidiemogelijkheden.
Kern met Pit daagt bewonersinitiatieven uit om een idee voor de verbetering van de buurt binnen één jaar te realiseren, waarbij je tips en advies kunt krijgen en kans maakt om € 1.000 te krijgen als het doel bereikt is.

Op 14 oktober tussen 20.00 en 21.00 uur vertellen we meer over deze regelingen en kun je vragen stellen over wat deze regelingen voor jouw idee kunnen betekenen. Bekijk de uitnodiging met programma via deze link.

 Programma:

19.45  uur online inloop
20.00 uur Welkom en Introductie
20.10 uur Rondje Regelingen:
– LEADER
– Leefbaarheid Kleine Kernen
– Kern met Pit
– Regelingen vanuit de waterschappen

Gelegenheid tot stellen van vragen

20.30 uur Einde gezamenlijk deel. Voor wie wil break-out room kiezen voor meer informatie over de regelingen
20.35 uur  Doorpraten in break-out rooms over de regelingen
20.45 uur  Wisselen van break-out room/ regeling
20.55 uur Napraten en eventueel vervolgafspraak maken per regeling

Deelname is gratis, de link ontvang je na aanmelding. Doe je mee? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de LEADER-coördinator.