Baron van Nagellhoeve

2e Expeditie LEADER op 27 september

De komende maanden organiseren we vanuit LEADER Utrecht-Oost en LEADER Weidse Veenweiden diverse excursies naar LEADER-projecten. We doen dit onder de naam ‘Expeditie LEADER’.

In september vinden de eerste Expedities plaats: op maandagavond 20 september in Utrecht-Oost (Wijk bij Duurstede) en maandagavond 27 september in Weidse Veenweiden (Utrecht-West, Kockengen). Je bent uiteraard welkom in beide gebieden!

De tweede Expeditie LEADER, op maandagavond 27 september, gaat naar Baron van Nagellhoeve in Kockengen. Deze melkveehouderij is omgevormd tot ‘gemeenschapsboerderij’. Die term komt van het Engelse begrip ‘community supported agriculture’ oftewel een bedrijf waar landbouw samengaat met allerlei andere, ook maatschappelijke functies.

De gemeenschapsboerderij Baron van Nagellhoeve is een melkveehouderij met ruimte voor andere agrarische ondernemers (‘co-farmers’) zoals een kaasmakerij, woningen voor senioren én een ontmoetingsruimte. De senioren wonen er niet alleen, maar vinden er ook dagbesteding vanuit de gedachte dat het boerderijleven en de reuring ervan positief bijdragen aan hun welzijn. Samen werken ze aan een duurzame, eerlijke en sociale voedselketen die de omgeving voorziet van voedsel van dichtbij!

Tijdens de expeditie krijgen we een rondleiding over het erf en komen we in gesprek met bewoners, co-farmers en natuurlijk met de initiatiefnemers Joelle en Dirco te Voortwis over dit bijzondere project. Ga je mee?
Kijk hier voor meer info.

Datum: maandag 27 september
Aanvang: 19.00 uur.
Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt dus aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen.

© Copyright - LEADER Utrecht Oost