Natuurlijk leuke speelplekken

Natuurlijke speelplekken en groene verbindingsstroken, met kenmerkende agrarische elementen. Dat is lekker buiten spelen! In Wijk bij Duurstede richt VOF Natuurlijk Heel Leuk met behulp van burgerparticipatie verschillende speelplekken in, om zo grote mensen en kinderen uit te nodigen om buiten te spelen zoals op het platteland. Dit creëert verbinding tussen mensen, kinderen en de natuur in hun directe leefomgeving. Buiten spelen is belangrijk. Natuurlijk vanwege de frisse lucht. Maar ook omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van fysieke en sociale vaardigheden. Het bevordert de fantasie en creativiteit. Het geeft de kans om samen te spelen, grenzen te verleggen, de natuur van heel dichtbij te zien. Allemaal hartstikke goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het gemoed!

LEADER gaf onder meer subsidie voor: de realisatie van de natuurlijke speelplekken en groene verbindingsstroken, de oprichting van een kidsclub, een voorlichtingsproject over buiten spelen en de aanleg van een voedselbos met eetbare tuin. De initiatiefnemers van Natuurlijk heel Leuk gaan deze plekken aanleggen, beheren en onderhouden samen met de gemeente, de buurt (groot en klein), mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders .

Status: In uitvoering
Subsidie EU: € 60.000
Subsidie andere overheden:
€ 60.000 (gemeente Wijk bij Duurstede)
Meer info: https://natuurlijkheelleuk.nl en www.facebook.com/natuurlijkheelleuk. Of bekijk de video over dit project:

In het RTV Utrecht televisieprogramma Keuken van Utrecht bracht presentatrice Emina Zorlak een bezoek aan Natuurlijk Heel Leuk. De video is een verslag van dat bezoek. Meer informatie over het televisieprogramma kun je vinden op www.keukenvanutrecht.nl.
© Copyright - LEADER Utrecht Oost