LEADER - Maatschappelijk betrokkken bosbeheer

Maatschappelijk betrokken bosbeheer

Het project Samen zorgen voor bos Nieuw Wulven combineert maatschappelijk betrokken bosbeheer met educatie. Nieuw Wulven is een recreatie- en natuurgebied bij de gemeenten Houten en Bunnik. Het is bestemd als recreatieplek voor inwoners van alle leeftijden uit de regio. Het gebied beslaat circa 106 hectare en heeft onder meer een groot speelbos waar kinderen kunnen schommelen, graven, over waterpartijen en in bomen klimmen en zich kunnen verstoppen in het bos.

Nieuw Wulven had een nieuwe impuls nodig. Stichting Natuurlijke Recreatie bedacht een plan waarmee bezoekers op een laagdrempelige, speelse en sportieve manier Nieuw Wulven (opnieuw) kunnen ontdekken. Daarbij staan niet alleen cultuur, natuur en de bezoeker centraal. De nieuwe aanpak zorgt ook voor maatschappelijke verbinding. Onder meer door verschillende leer- en werktrajecten.

LEADER-subsidie voor mens en natuur

Mede dankzij de financiële steun van LEADER worden op innovatieve wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én het onderwijs betrokken bij het beheer van het bos- en recreatiegebied. Mensen die moeite hebben met het vinden van een baan kunnen via dit project een opleidingstraject volgen. Waarbij ze de kans krijgen om werkervaring op te doen in de natuur. En zo hebben ze de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk in de groensector. Maatschappelijk betrokken bosbeheer dus. Dat maakt het project Samen zorgen voor bos Nieuw Wulven op verschillende manieren goed voor mens en natuur.