LEADER-project app sterkere relatie stad platteland

Mijn Boerderijtje App 

Met de app Mijn Boerderijtje kunnen mensen uit de stad via hun telefoon ‘meeboeren’ op het platteland. In een echte eigen moestuin op afstand! Via de app richten deelnemers een moestuintje met groenten en kruiden in. Vervolgens geven ze, ook via de app, aan wanneer hun tuin gewied of bemest moet worden. Deze opdrachten worden in het echt uitgevoerd op zorgboerderij De Toekomst in Maarsbergen. De status van de moestuin kan ieder moment van de dag online worden gecheckt. En de uiteindelijke oogst wordt in een box thuisbezorgd.

Vanuit de stad verbouwen op het platteland
Mijn Boerderijtje is niet alleen een duurzaam initiatief op het gebied van tuinieren, het is ook een sociaal initiatief op de arbeidsmarkt. Bovendien versterkt het project de relatie tussen de stad en het platteland. Zo krijgt de gebruiker van de app heerlijke, verse en zelfgeteelde groente als beloning. LEADER ondersteunt Mijn Boerderijtje omdat het burgers op een laagdrempelige manier kennis laat maken met het boerenleven en betrekt bij echt voedsel.

Status: Afgerond
Subsidie EU: € 18.000
Subsidie andere overheden:
€ 18.000 (gemeente Amersfoort, Leusden, Woudenberg en Veenendaal)
Meer info: www.mijnboerderijtje.nl. Of bekijk de video over dit project:

In het RTV Utrecht televisieprogramma Keuken van Utrecht heeft presentatrice Emina Zorlak ook haar eigen groente verbouwd via Mijn Boerderijtje. In de video brengt Emina een bezoek aan de moestuin van Mijn Boerderijtje. Meer informatie over het televisieprogramma kun je vinden op www.keukenvanutrecht.nl.