Moestuin op de Soester Eng

Doel van het project is de aanleg van een moestuin van 1 hectare voor het telen van winter- en zomergroenten op de Soester Eng, een open akkerbouwgebied gelegen in het hart van Soest. Groente-aandeelhouders kunnen wekelijks hun portie groenten afhalen bij de nabijgelegen molen de Windhond. Het is de bedoeling van initiatiefnemers Pieter en Anneke Kuijer (agrariërs in Soest) om de Soester gemeenschap bekender te maken met de wijze waarop de groente geteeld kan worden en dat dat mogelijk is zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen – biologisch dus. Met de moestuin willen zij ook aantonen dat gekweekte groente van dichtbij kan komen en dat door toepassing van kringlooplandbouw een lage CO2-footprint wordt achtergelaten.

Het open karakter van De Eng maakt dat iedereen de activiteiten op de moestuin kan volgen en, als je dat wil, ook mee kan werken. Het is ook de bedoeling om te gaan samenwerken met een zorginstelling, waarbij het werk in de moestuin een mooie vorm van dagbesteding kan bieden.

Status: Afgerond
Subsidie EU: € 14.500
Subsidie andere overheden:
€ 14.500 (gemeente Soest en provincie Utrecht)
Meer info: www.engtuin.nl. Of volg de Moestuin op Social Media: https://www.facebook.com/engtuin/ en  https://www.instagram.com/engtuin/

Bekijk de video over dit project: