Terugblik LEADER Oogstfestival

De LEADER-periode 2016 – 2022 zit erop! De ‘oogst’ aan resultaten werd gevierd tijdens het LEADER Oogstfestival dat LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Utrecht Oost op 11 september 2023 gezamenlijk organiseerden. Ruim 100 gasten waren tijdens deze warme nazomeravond aanwezig op Fort De Batterijen: initiatiefnemers van projecten, leden van de LEADER-groepen, vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en provincie en vele andere geïnteresseerden.

Tijdens het festival werd het spreekwoordelijke stokje overgedragen van de huidige LEADER-groepen (uit de LEADER-periode 2016-2022) naar de nieuwe LEADER-groepen (periode 2023-2027). Ook werd de Periodeprijs uitgereikt. Verder werd er teruggeblikt, met elkaar van gedachten gewisseld, tips en aandachtspunten meegegeven voor de komende jaren en uiteraard werden er mensen bedankt en in het zonnetje gezet. Ook was er de première van de nieuwe LEADER-video, met daarin de resultaten van de periode 2016-2022 in vogelvlucht.

Een uitgebreid verslag van het LEADER Oogstfestival is hier te vinden.

We bedanken de PG- en LAG-leden die afscheid hebben genomen (Henk Davelaar, Dick Veldhuizen, Cor Holtackers, Herman Wierenga, Wilma van de Waerdt en Ruud Waltman) voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren.
De samenstelling van de nieuwe LAG kun je hier lezen.

Hieronder ook enkele linkjes naar andere zaken die tijdens het festival aan bod kwamen:

De nieuwe LEADER-groepen gaan eind 2023 van start. Blijf de LEADER-groepen volgen via nieuwsbrief, website en social media dan weet je als eerste wanneer er weer subsidie beschikbaar komt en mensen met ideeën zich weer kunnen melden voor een LEADER-bijdrage.