Expeditie LEADER naar Nieuw Wulven

Vanuit LEADER Utrecht-Oost organiseren we excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. We doen dit onder de naam ‘Expeditie LEADER’. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen!

Op vrijdagmiddag 1 december  a.s. zijn we op Expeditie geweest naar het project Samen zorgen voor Nieuw Wulven op de grens van Houten en Bunnik in bos Nieuw Wulven. Mede dankzij de financiële steun van LEADER worden op innovatieve wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een indicatie vanuit de WMO of WLZ én het onderwijs betrokken bij het beheer van het bos- en recreatiegebied.

Voor de een is het weer de eerste stap naar een volgende baan en voor de ander is het een plek om gedurende een lange tijd deze werkzaamheden uit te voeren. Mensen die moeite hebben met het vinden van een baan kunnen via dit project een opleidingstraject volgen, waarbij ze de kans krijgen om werkervaring op te doen in de natuur. En zo hebben ze de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk in de groensector. Maatschappelijk betrokken bosbeheer dus.

Om de (toekomstige) harde werkers die zorgen voor het beheer en onderhoud van het bos een goed vertrekpunt te bieden, is met steun van LEADER in het bos een multifunctionele werkschuur gebouwd.

Tijdens de Expeditie vertelden projectleider René van Willigenburg en boswachter Tineke Harlaar over hoe deze maatschappelijke manier van bosbeheer in de praktijk handen en voeten begint te krijgen.