Expeditie LEADER naar Nieuw Wulven

Vanuit LEADER Utrecht-Oost organiseren we excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. We doen dit onder de naam ‘Expeditie LEADER’. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen!

Op vrijdagmiddag 1 december  a.s. gaan we op Expeditie naar het project Samen zorgen voor Nieuw Wulven op de grens van Houten en Bunnik in bos Nieuw Wulven. Mede dankzij de financiële steun van LEADER worden op innovatieve wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een indicatie vanuit de WMO of WLZ én het onderwijs betrokken bij het beheer van het bos- en recreatiegebied.

Voor de een is het weer de eerste stap naar een volgende baan en voor de ander is het een plek om gedurende een lange tijd deze werkzaamheden uit te voeren. Mensen die moeite hebben met het vinden van een baan kunnen via dit project een opleidingstraject volgen, waarbij ze de kans krijgen om werkervaring op te doen in de natuur. En zo hebben ze de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk in de groensector. Maatschappelijk betrokken bosbeheer dus.

Om de (toekomstige) harde werkers die zorgen voor het beheer en onderhoud van het bos een goed vertrekpunt te bieden, is met steun van LEADER in het bos een multifunctionele werkschuur gebouwd.

Tijdens de Expeditie vertellen projectleider René van Willigenburg en boswachter Tineke Harlaar over hoe deze maatschappelijke manier van bosbeheer in de praktijk handen en voeten begint te krijgen.

De Expeditie naar dit project begint op 1 december om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) en is rond 16.30 uur afgelopen.

Programma:

  • Vanaf 14.45 uur: Inloop op de locatie
  • 15.00 uur: Welkom en start Expeditie LEADER: rondleiding en uitleg over het project.
    Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de initiatiefnemers van dit project.
  • Circa 16.30 uur: Afsluiting Expeditie LEADER en gelegenheid om na te praten.

Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de LEADER-coördinator. Na aanmelding krijg je meer informatie over adres, route en parkeren.