LEADER in 2023-2027: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De huidige LEADER-periode 2016-2022 loopt op z’n eind. Het beschikbare budget voor de periode 2016-2022 is volledig benut! We gaan nu starten met de voorbereidingen op de nieuwe periode, die loopt van 2023 t/m 2027. 

Voor deze nieuwe periode 2023-2027 is het gebied gevraagd om een nieuwe ‘Lokale OntwikkelingsStrategie’ (LOS) op te stellen. Op basis van deze LOS kan Utrecht Oost dan opnieuw aanspraak maken op geld van de Europese Unie en de provincie Utrecht, waarmee lokale initiatieven kunnen worden ondersteund. Het gebied is dus aan zet om te bepalen waar LEADER in Utrecht Oost in de periode 2023-2027 op in zou moeten zetten (uiteraard binnen de kaders die vanuit EU, Rijk en provincie gesteld zijn). We horen daar heel graag jullie mening over!

Waar zou jij de komende jaren subsidie of ondersteuning van LEADER voor willen krijgen, om het platteland in Utrecht Oost een fijne plek te laten zijn (en blijven!) om te wonen, werken en verblijven?

Denk en doe mee!
Denk mee tijdens de verschillende brainstorms, borrels en bijeenkomsten die in januari 2023 worden georganiseerd in het gebied. Of geef je mening aan ons door via de mail of online enquête. Kijk op www.leaderutrechtoost.nl/leader-2023-2027 voor meer informatie, data, locaties en de mogelijkheid om je aan te melden of je mening door te geven.

Uitbreiding gebied
Het is de bedoeling dat ook de gemeenten Bunschoten, Eemnes, Baarn en Rhenen onderdeel worden van het LEADER-gebied Utrecht Oost (t/m 2022 was dit nog niet het geval). Met het aansluiten van deze gemeenten bestrijkt het werkgebied van LEADER Utrecht Oost vanaf 2023 de volledige oostkant van de provincie Utrecht.

We blijven de komende maanden met je meedenken en inspireren!
Ook al gaan we aan de slag met de voorbereidingen op de nieuwe periode, de LEADER-coördinator en de LEADER-groep blijven de komende maanden gewoon beschikbaar om met je mee te denken. Bovendien organiseren we in 2023 ook weer diverse Expedities naar onze LEADER-projecten, om kennis te delen en te inspireren. Blijf ons dus volgen en blijf dus ook je ideeën met ons delen!

Houdt onze website en nieuwsbrief in de gaten voor actuele informatie!