Denk mee over de toekomst van LEADER Utrecht Oost op 24, 26 en 31 januari

Meet up in Utrecht Oost: laat van je horen!

Ben jij agrariër, grondbezitter, plattelandsbewoners of op andere wijze actief betrokken bij het platteland in Utrecht-Oost? Woon of werk je in een dorp of buurschap? Of wil je juist vanuit de stad de verbinding leggen met het platteland? Weet jij wat het platteland aan de oostkant van de provincie Utrecht nodig heeft om duurzaam en toekomstbestendig te ontwikkelen? Denk dan met ons mee over de toekomst van Utrecht Oost en de vernieuwende oplossingen waaraan LEADER een impuls zou kunnen geven!

LEADER gaat in het nieuwe jaar van start met het ontwikkelen van een nieuwe Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Hierin wordt beschreven waaraan LEADER de komende jaren (2023-2027) ondersteuning kan bieden (lees hier meer). Om ervoor te zorgen dat de nieuwe LOS aansluit bij de ontwikkelingen in jouw gebied én bij wat jij als inwoner en gebruiker belangrijk vindt voor Utrecht-Oost, organiseren wij een aantal gebieds-meet ups. We zijn te gast bij verschillende LEADER-projecten, zodat we inspiratie en ervaringen met elkaar kunnen delen en dit mee kunnen nemen bij de brainstorm over de toekomst.

  • Regio Vallei/ Veenendaal/ Rhenen: dinsdag 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur.
    Locatie: De Grebbelounge, Buursteeg 2 te Renswoude. Project Merkversterking Grebbelinie.
  • Regio Heuvelrug / Kromme Rijn: donderdag 26 januari van 14.30 tot 16.30 uur
    Locatie: De Weide Blik, Langbroekerdijk 23 te Driebergen. Project 1 Kilometer Dijk.
  • Regio Amersfoort / Eemland: dinsdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur.
    Locatie: Boerderij familie Kuijer, A.P. Hilhorstweg 5 te Soest. Project Moestuin op de Soester Eng.
–> Aanmelden kan via deze link <–

 

Wat gaan we doen tijdens een Meet up?

Tijdens een gebieds-meet up zoomen we in op wat er speelt per deelgebied. We krijgen meer te horen over het LEADER-project waar we op bezoek zijn, delen ervaringen met elkaar over de LEADER-successen en leerpunten van de afgelopen jaren en bespreken hoe we dat mee kunnen nemen in de nieuwe periode. En vervolgens kijken we samen vooruit: welke thema’s spelen er in deze regio, welke vernieuwende oplossingen voorzien we (of waar hopen we op) en hoe zou LEADER hierbij een steuntje in de rug kunnen geven? We hebben het over initiatieven in wording, initiatieven die al bestaan, hoe mensen betrokken willen worden én gaan dieper in op wat we al weten.

Tijdens een gebiedsbrede brainstorm op 16 januari hebben we al een verkenning gedaan op de thema’s die in de nieuwe LEADER periode centraal kunnen staan en waarbij LEADER de komende jaren subsidie of ondersteuning zou kunnen bieden om het platteland een fijne plek te laten zijn om te wonen, werken en verblijven. Bij de meet ups zoomen we verder in op de deelgebieden.

Omdat we terugblikken en vooruitkijken nodigen we oude bekenden én nieuwe gezichten uit. Kom je ook?

–> Aanmelden kan via deze link <–

 

Waarom meedoen een een Meet up?

We weten dat er regelmatig om jouw mening wordt gevraagd: vanuit gemeenten, regio en provincie lopen verschillende gebiedsprocessen, dorpsraadplegingen of participatieprocessen die allen input vragen. Ook voor dit LEADER-traject vragen wij jouw inbreng. Waarom zou je meedoen? Je kunt laten weten wat er in de ‘Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) LEADER Utrecht Oost 2023-2027′ zou moeten komen en daarmee welk soort projecten in de regio LEADER kan gaan ondersteunen. Initiatieven kunnen vervolgens vanaf eind 2023 een subsidieaanvraag indienen bij LEADER. Doe daarom inspiratie op tijdens een Meet up en denk mee over de thema’s en kaders van de LOS, zodat (jouw) vernieuwende ideeën vanaf eind 2023 kans maken op subsidie!

Kun je niet komen, maar wil je wél je mening geven?

Lukt het niet om naar de brainstorm op 16 januari of naar een Gebieds-meet up te komen? Maar wil je wél laten weten wat jij belangrijk vindt voor LEADER in Utrecht Oost in 2023-2027? Dan kun je dit ook op een andere manier aan ons doorgeven: